Viden, udvikling og samvær
8600 SilkeborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Ann-Lise Aasesdatter Hansen
Ledige pladser

Per Kirkeby - en mester i vores tid

Ved spørgsmål ring til 97 52 59 22

Per Kirkeby - en mester i vores tid
V/ Ann-Lise Aasesdatter

For mange kunstelskere, danske som udenlandske, står Per Kirkeby (1938-2018) som vor tids største billedkunstner. Kirkeby var oprindelig geolog fra Københavns Universitet, og derefter uddannet ved Eks-skolen som kunstner. Som ung var han i kredsen omkring COBRA og beundrede gennem hele livet bl.a. Asger Jorn.

Langt de fleste værker af Per Kirkeby er udarbejdet i store formater, og dog udtalte han selv, at det som interesserede ham mest var detaljen. I hans store, abstrakte malerier der ved første øjekast synes at være tilfældigt komponeret, viser der sig ved nærmere eftersyn at intet, absolut intet er tilfældigt. Hvert strøg er bevidst og nøje tegnet ind og bearbejdet, så det præcist viser det Kirkeby ønske at fortælle.

Tag med på en rejse ind i Per Kirkebys liv og værk, og lad os sammen forsøge, at forstå hvad han vil og kan fortælle gennem sine tusindvis af malerier, utallige skulpturere, mange bøger, digte og film. Lad os søge svaret på, hvordan han gennem sine værker, sagt med hans egne ord, "søger at se og finde de små ting".

Foredraget lægger op til udflugt med besøg på Asger Jorn museet i Silkeborg til foråret, museet rummer et stort arkiv med Per Kirkebys værker. En del af foredraget vil derfor også berøre Asger Jorn og den fascination Per Kirkeby nærede for hans kunst.

Tirsdag den 22. oktober kl. 10.00 - 12.00
Kr. 70,- inkl. kaffe og småkager

Bemærk, at foredraget foregår i kælderetagen, og der er ingen elevator.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 22-10-2019, kl. 10:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr19677
Adresse 1 - AOF Skive
Hjalmar Kjems Allé 4
7800 Skive
LokaleKælder
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Skive

Kursusdage

22-10-2019 Tirsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.