Viden, udvikling og samvær
8600 SilkeborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Peter Skovmos Nielsen
Ledige pladser

Alheden og kartoffeltyskerne

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00Få en enestående naturoplevelse grundlagt af istidensgletsjere og smeltevand, krydret med et historisk og kulturelt indblik i livetpå Alheden gennem 250 år. Få historien om et skæbnefællesskab.


På denne tur kommer du både helt tæt på naturens stærkekræfter og får indsigt i opdyrkningen af den jyske hede efter krigen i 1864. Dufår lov at opleve lyngens blomstring i Danmarks største sammenhængende lynghedeog desuden chancen for at blive meget klogere på kartoffeltyskerne og denfolkekære forfatter Morten Korch.


Vi mødes ved Frederiks Kirke, hvor du får første oplæg påturen, og hvor vi organiserer samkørsel. Dernæst går turen først til Dollerup,hvor vi passerer istidens største gletsjerport, og videre til Grønhøj, hvor viskal besøge Kartoffeltyskermuseet og Morten Korch Museet og nyde dagens ret påGrønhøj Kro. Til sidst kører vi til Kongenshus, hvor du får oplæg om de jyskeheders opdyrkning efter 1864. Vi tager en gåtur i Mindedalen med de mere end300 mindesten. Turen slutter ved Frederiks Kirke kl. 21.00. Af entreindtægtengår kr. 50 pr. person ubeskåret til Julemærkefonden.


Pris kr. 185 inkl. dagens ret (ekskl. drikkevarer) påGrønhøj Kro.
Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 20-08-2020, kl. 16:00

Ugedag Torsdag
Holdnr60108
Adresse Frederiks Kirke
Nørregade 52
7470 Karup J
LokaleP pladsen
Holdtimer7
Antal mødegange1
AfdelingAOF Viborg

Kursusdage

20-08-2020 Torsdag 16:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.